četvrtak, 26. listopada 2017.

Krafne

Krafna  je kolač od dizanog tjesta.
 Prži se na vreloj masti ili ulju s obje strane.
Okruglog je oblika sa ili bez udubljenja (rupe) u sredini.
Puni se s nadjevom od :pekmeza,marmelade ili se stavlja žlicica marmelade na samu krafnu. Ukrašava se šećerom u prahu.
To je najčešći oblik krafne.
Krafna je tradicionalni pokladni  kolač u pojedinim europskim zemljama.
Taj je kolač u svijetu poznat po različitim nazivima i varijantama.
Postoje varijacije punjenja krafne kremom od vanilije i raznim vrstama voćnih đemova i marmeladi od ukrasavanja čokoladnim preljevima tamne i svijetle čokolade ili ukrasnim mrvicama.

2 komentara:

  1. Lijepo si to sročila, moj najdraži desert, dala si mi ideje za sljedeći put kada mi se jede slatko

    OdgovoriIzbriši
  2. blog ti je super:)
    sd mi se jedu krafne;)

    OdgovoriIzbriši